Na kitaláltam egy új rendszert. Az a lényege, hogy még interaktívabban működjön a blog. A tényezők, amiktől ez függ: a kedves blogíró írja rendületlenül a postokat. Ígérem, aktív leszek. Aztán a kedves blogolvasók kommenteznek (!), majd pedig a kedves (?) blogíró válaszol is a kommentekre. Na mit szóltok az új rendszerhez?

A múltkori bejegyzés óta tartottunk egy csudijó társasozó estét, ahol a jelenlévő sztárvendégek: Zoli, Laura, Zsófi, Feri, Máté, Maci, Dávid, és jómagam voltunk. Először egy ratyi játékkal játszottunk, előkerült a "ki tud szép holdat rajzolni?" című "hogyan szívassuk azt aki nem ismeri?" alcímű játék. Viszont a végére mégiscsak az ország-város mellett döntöttünk. Ahol a híres ember kategóriának volt a legnagyobb sikere, főleg miután Máté beírta, hogy Móra Ferenc, mire Dávid kissé csalódottan közbevetette: "Ja, én azt hittem ide csak ilyen celebeket lehet...". Meg a címben szereplő emberekhez is kapcsolódik ám sztori, a lényeg, hogy Egri Gábor igenis híres kommentátor, csak a többiek ezt nem hitték el nekem, a Szájmon Zoli szerint igenis magyar név, ezzel az írásmóddal, Tomkrúz pedig a kedvenc magyar keresztnevünk. (igazából nagy nyomás nehezedik rám innen kintről, szerintem lassan az olvasók 60%-a bergeni illetőségű lesz, de kérlek otthoniak cáfoljatok rá sok-sok kommenttel!!!)

Aztán mivel hétfőn nem volt óránk, mert Jack Black (a chemometria tanár, igazából nem így hívják) elhúzott síelni, ezért Mátéval elmentünk tartózkodási engedélyét intézni, ott meg összefutottunk Abdullah és Karuan kurd barátainkkal, akikkel nagyon jót dumáltunk. [Ja mai játék: hogy mondod angolul, hogy panír? Vagy hogy írod körül a zsemlemorzsa angol megfelelőjének hiányában?] Mindenesetre a lényeg, hogy mutattak nekünk egy jó kebabost (amit kiderült, hogy már ismerünk) meg megbeszéltük, hogy egyszer majd csinálunk ilyen közös főzést, mindenki eszi a másik jellemző ételét. Ja a kebabosnál meg nagyon vicces volt, mert múlt hét pénteken ettünk ott először és amikor bementem a csávó kérdezi tőlem, hogy "ááá, chicken kebab?" kérdezem, hogy emlékszik, mondja hogy persze. Aztán még gondoltam menőzök a kurdoktól tanult arab kifejezésekkel, már hármat tudok (fonetikusan leírva): szlau (ez kb. szló, de mégsem, ez a szia), nagyon fontos a csonyí, ez a hogy vagy (mondjuk lehet fel kéne mondanom valamire és feltenni a fájlt, mert igazán nem vagyok megelégedve magammal, hogy csak így tudom ezeket leírni, mert nem jön át belőle, hogy hogy kell mondani) meg a spássz a köszönöm.

Aztán Máté turistásat játszott a Bryggennél, majd felszálltunk egy rossz buszra, amivel tök jó helyeken jártunk, mikor kerestük, hogy merre kéne visszamenni. Úgyhogy a városnézés elég alternatív, de igazán kifizetődő módja, felszállni egy buszra, ami fogalmad sincs merre megy, majd megpróbálni visszatalálni a központba. Igazán szórakoztató:)

Aztán még némi tengés-lengés után hazajöttünk, és lementünk a Klubba megbeszélésre, ugyanis önkénteseket kerestek, mert már alig van munkaerő. Úgyhogy mentünk mi is Maci, Feri, Máté, én. Szóval mivel önkéntes meló, ezért pénzt nem kapunk érte, de van némi kedvezmény dolgozóknak, meg év végén ha tényleg rendesen dolgoztál, akkor visszafizetik a kondibérlet árát. Meg hát mivel mindennap ott vagyunk, ezért igazából kb. mindegy hogy dolgozunk-e vagy nem:) Laura is idén kezdett el ott dolgozni, én le is csaptam a holnapra, hogy Laura és Anders (norvég srác) tudjon betanítani. Szóval szerintem tök jó lesz. Eddig is tök jó lehetőség volt a klubban minél több ember megismerésére, de pultosként még inkább.

Ja és a norvég alkoholfogyasztási, különben elég szigorú törvényekből is kaptunk némi fejtágítást, kiemelve néhány: A klubban 22%-nál töményebb piát nem lehet kapni. Hétköznap 01:00 hétvégén pedig 02:00 után nem adhatunk el piát. Nem lehet részeg embert kiszolgálni, de részeg ember barátját sem! Amiből van alkoholtartalmú, abból kell lennie alkoholmentesnek is, pl. bor. Tavaly állítólag eladtak belőle egy üveggel:D Aztán egyébként olyan tipikusan norvég még, hogy hogy állnak a részegekhez, mert ki lehet dobni a klubból a rendetlenkedő részeget, de nem hagyhatod magára. Szóval kötelességed vigyázni rá, akár hívni egy taxit, aki hazaviszi, vagy ha nem muszáj kidobni, akkor mondjuk vizet adni neki vagy kávét, míg jobban nem lesz. Ja és egyébként ha mondjuk kidobod a szórakozóhelyről és utána baja lesz, akkor az a te hibád. Úgyhogy tényleg nagyon figyelnek a másik emberre.

Mindenesetre örülök, hogy kiokíthattalak titeket a norvég alkoholtörvények legjavából.

Ja és kérek még egy kis időt, hogy a múlt heti verseny győztesét kihirdessem, mert nagyon viaskodik bennem az Atti-féle no thanks, Flóra lopott viccei, és Orsi stréber kommentező (KÖVETENDŐ PÉLDA!!!!!) magatartása, úgyhogy majd holnap.

Ha det bra!

Szerző: sziborka  2009.01.27. 15:44 12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zitusfranorge.blog.hu/api/trackback/id/tr8906343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyanyagor 2009.01.27. 20:13:24

Nyanyagor figyeli ÖNt! Csak hogy tudd :) Sőt, olyannyira figyelek, hogy feltűnt, hogy a lövöldözős bejegyzés óta nagy a csönd Harald körül! Netán csak nem lenyúlta valaki?! (csak a blog szintje kedvéért:)
Egyébként a Tomkrúz keresztnév a jelenlegi E5vös-diákok körében is elismert (a Szájmonról még nem hallottam, de síszünet után felmérem:)

T.Orsi 2009.01.27. 22:46:18

chö kikérem magamnak a stréber kommentező kifejezést egyrészt mivel séti az önérzetem :P másrészt mivel Flóra sokkal hosszabb és agyhalál-közelibb kommenteket tol :P (L)
de most csakazértis: tökjó amiket írtál a piálásról/piásokhoz való hozzáállásról sztem itthon is kéne tanulnunk tőlük... és dícsértes hogy melóztok :D
Jah Zitus legközelebb Abdullahot úgy fogadd hogy "habibi" ami kb anniyt jelent hogy "kedvesem" ez arra megy arabéknál hogy a feleség ezt mondogatja a férjnek azmeg cserébe vesz neki jósok aranyékszert szóval láccik az asszonyom mennyire megy neki a "talpnyalás" :P (rövid kulturális intermezzonk után következzenek közlekedési híreink :P)

csókpussz minden hazánkfiának

T.Orsi 2009.01.27. 22:47:23

hja és a Jack Black úgy hangzik mint egy whiskey vagy parfümmárka :P

csigah 2009.01.28. 08:39:06

panír, mint a rántotthusinak? mert az angolul breaded chicken és a panírozni az breading:P :D egyszer régen legalábbis ezzel ETETTEK minket az iskolában. csakhogy egy apáczias szópoén is legyen. igazán nincs mit:D

MorzsaCsilla 2009.01.28. 12:32:15

ehhehe az jó lehet, ha a tanár jack black...nem láttátok a Rocksulit? Na abban ő volt a tanár...lehet hogy titeket is megtanít zúzni...télleg zita mesélj valamit a norvég rockéletről! Gondolom itt is a gót van előtérben, mint általában a skandináv országokban...Tesómnak van erről egy elmélete: északon azért van annyi rocker, és különösen gót, mert a disco-macasághoz nagyon hideg van...képzeld csak el miniszoknyában meg tűsarkúban megfagynának a norvég télben...

kandela 2009.01.28. 15:01:22

Hát érdekesek a norvég piálási szabályok az tuti. Erről jut eszembe, hogy voltam mélypontban és hiányzott, hogy tök véletlenül nem bukkantál fel.
pusszanacs

vb88 2009.01.28. 17:59:39

@T.Orsi: szépen hangzik hogy ilyen szigorúak a piálási szabályok,de ennek van egy olyan apró következménye, hogy ha a norvégok piához jutnak...hát...minimum kottatalajganajaljasrészegre isszák magukat :D (mi hozzájuk képest igen szalonképesek vagyunk:P )

sziborka 2009.01.29. 02:45:05

Nyanyagor, látom ÖN kellőképpen felvette a blog színvonalát:P Netán van is Tomkrúz nevű tanítványod?:D

Orsi, a stréber ha kommentekről van szó, igenis egy pozitív jelző, hidd el! Különben elárulom előre, hogy lehet a végén extra ajándékokért összesítem a kommenteket két kategóriában: a legtöbbet és a leghosszabban kommentező címekért. Úgyhogy Orsi és Flóra nyerésre állnak, figyelem többiek, jó lesz felkötni a gatyát.

Azért a nap poénja Csigáé:) Jó, hogy van valamink az ave-szellemiségből:)

Csilla, igazából nem mértük föl ennyire egyelőre a helyi gótrocker helyeket és embereket, viszont az tény, hogy tesód elmélete megdőlni látszik, ugyanis gumicsizmában és miniszoknyában is lehet ám bulizni. welcome to bergen:P

Katinka, jelenleg a Klubb Fantoft a törzshelyem, de azért visszahúz a szívem a Mélypontba:)

Macinak meg igaza van:P

(Apropó a leghosszabb komment versenyben én nem játszom:P)

Pene 2009.01.29. 03:40:34

ha lehetek indiszkret, hogy a f*szomba van ennyi idod irni?:D

regenyiro tanfolyam is van kint vazze??

ja, es Zita, hogy lasd mily nagy becsben tartalak:

pene.hu/kepek/voltlett.jpg

Hodor 2009.01.29. 13:41:58

Zita, el kell hogy szomorítsalak, de már itthon is hamarosan hatályba lépnek az efféle előírások. Valamelyik vidéki városban már működik is h a kocsmákban 2 után nem adnak alkoholt, csak discokban.

T.Orsi 2009.01.31. 08:32:27

debreceni szívem összeszorult a "vidéki" kifejezés láttán, de jelentem nálunk itthon vannak már ilyen rednelkezések a város bizonyos részein. (hja 10 után, nem 1 után)

(: sokhülye :) 2009.02.03. 21:37:08

...ha már játék, Zita drága, egy ELTE-s csak pisontozik!:D
süti beállítások módosítása