Na hát god dag mindenkinek! Épp itt ülünk Macival és Ferivel (from Szeged, Flóra már előre átadtam az üdvözleted) és megérkezésünkre iszunk (milyen egyedi eset) aztán lemegyünk mindjárt a Klub Fantoftba, ilyen kolis klub, Laura ott dolgozik, éljen a protekció:P (Na nem mintha nekünk nem 43 korona lenne egy heineken.) Csettintsünk együtt Ferinek, aki miatt három napig van internetem! (Holnap lemegyek a kockákhoz a koliban, ők majd beállítják, valami hálózati bizbasz)

Reggel kicsit elaludtam, de Macinak szóltam, hogy reggelente vegye fel a S.W.A.T.-os mellényét és kommandózzon be a szobámba Tóni trombitájával. Ami meg is történt, de nem tudtam felkelni, mert elrabolt egy hatalmas néger birodalmi lépegető. (Az előző mondat eredete még előttem is ismeretlen, ugyanis előbb félbehagytam a blogírást, és mire visszajöttünk a Klub Fantoftból, addigra megjelent ez a mondat. Elég erős a gyanúm, hogy ezt Harald ugrálta össze a klaviatúrán.[Peti, figyellek!])

Visszatérve ma volt szuper norvég óránk, amit majd holnap kifejtek. (Direkt beleteszek ilyen érdekfeszítő dolgokat, hogy nehogy abbahagyjátok a blogolvasást:P).

Ja ma különben Macit bevittem a málnásba a koli melletti építkezésre, ahol ma összehaverkodtam a munkásokkal, akik azt hitték, hogy olasz vagyok. Ja és hogy mit kerestem az építkezésen? Hát ásványokat:) Macinál van a kép, amin épp bergen nyolcadik hegyét építik, egy hatalmas kőkupac, ahonnan ma próbáltam kibányászni az értékesnek tűnő (kb. két tonna) követ. Aztán még a másik irányba is elnéztük, ahol megtaláltam az első gránátokat!!! (aki nem elég felkészült ásványtanból, az talán csodálkozhat, de elmondom, hogy a gránát egy ásvány, van néhány változata, pl. pirop, almandin, grosszulár, stb., amit pedig gránitnak hívnak az pedig egy kőzet, ami azt jelenti, hogy több ásványból épül föl. Igen, jól látjátok, ez egy valóan skipelhető rész volt.) Szóval most ott van az asztalomon kb. öt kiló kő, holott a napi adagom a fiúk szerint max. két kiló lehet... Na de mindegy, van itt pirit sok, meg valami fekete szulfid, amit még nem azonosítottam meg gránátok meg mindenféle csillám. (Csillám:P)De azt hiszem a blogolvasók közül ez a téma hozzávetőlegesen egy embert érdekel, úgyhogy most ugrok egyet.

A nagy kövezés közben befizettük a foglalót a szobára, meg vettünk fitness-bérletet, sőt ma már meg is látogattuk az építményt. Maci szerint (aki lassan a managerem lehetne) a szakácskönyv mellé kiadunk majd egy fitness-DVD-t, aminek a lényege, hogy gyakorlatok közben nagyon sokat kell nevetni. Ez a módszer a norvégokat ma még elég elég váratlanul érte, de remélem jövő héten súlyzózás közben már mindenki jóízűen fog kacarászni. Úgyhogy Flóra, eszembe jutott a mosolytorna, majd én megszervezem idekinn:)

Apropó Orsi, olyan szinten meghaltam a kommenteden, hogy tényleg már vízszintesbe kellett feküdnöm, úgy röhögtem:) Be is kellett csuknom a szobám ajtaját, mert a fiúk talán nem díjazták annyira. Apropó fiúk: Tegnap megismerkedtünk Zolival is, aki a norvég magyarok közül elsőszámú blograjongómmá lépett elő, úgyhogy ideje üdvözölnöm: Szia Zoli!!!!:) (remélem a név szerinti említés megér egy kommentet:P)

Fitness (és zuhanyzás) után lementünk a Klubba, ahol csocsóztunk egy sort a kurdokkal (rögtön eszembe jutott Kafir Aghani és Eleanor Heaney:P mindenki írjon be egy piros pontot, aki tudja, hogy miért jutottak eszembe és kik ezek; anyu, Encsi és Csillamorzsa helyből kettőt kap:P)

Szóval legújabb csocsópartnerem neve Abdullah volt (nem vicc, próbáltam nem röhögni), és hát ezek a kurdok meg németek meg osztrákok akikkel játszottunk, azért klasszisokkal jobbak voltak a norvégoknál a pénteki welcome-partyról. De azért álltuk a sarat:) Pénteken lesz a klubban nyitóbuli, majd megnézzük.

Na most hirtelen ennyi, nincs is jobb dolog, mint hajnali háromkor kikönyörögni a volt-versenytáncos lakótársadnál néhány alaplépést.

Ui: Ééés vegyetek példát Flóráról, aki ilyen szép hosszú kommentet írt:) És (most figyeljetek, jön a kampány) de, ez a ti blogotok is:) (lelki szemeim előtt Dorka és Joe meghatott arca:P)

Ja különben azóta reggel lett, tegnap esett az eső, esett a jég, olyan volt 10 percen belül az egész mintha ilyen szabályos gömböket szórt volna valaki a járdára, vagy mintha sóder lett volna. Most meg, képzeljétek, ritkaság bergenben: esik a hóóóóóóóóóóóóó. Juhúúúú. Különben világos kb fél 11-től fél4-4-ig van:/ ja egyébként tegnap annyira közel voltunk: infinitezimálisan kicsi hiányzott hozzá, hogy süssön a nap...

Szerző: sziborka  2009.01.14. 08:47 10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zitusfranorge.blog.hu/api/trackback/id/tr38876437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anyu66 2009.01.14. 10:04:40

Hello,
Én mondtam, hogy drága a pia. A megfejtést nem írom le, mert ez nálunk a családban - mármint a csajok között(Encsi,Zita és én) - alapfilm, és punnyadós-csajos napon biztos, hogy 1x legalább megnézzük. Ha leírnám a megfejtést nem adok lehetőséget másnak. Tehát tessék kitalálni a megfejtést. Hajrá többiek!!! Remélem a köveket nem akarod haza hozni, mert már export irányban is volt túlsúly, importban pedig már fizetős lesz, - nem az olcsóbb fajtából. Ja, itthon ónos eső esik, tehát jégpálya lesz az egész ország ma. Puszi mindenkinek

bferi 2009.01.14. 12:05:21

Hello,

en is magyar vagyok, Bergenben! Jo a sablon szoveg? Ma sutott a nap is am.

T.Orsi 2009.01.14. 15:04:37

Szius!
A "fitness-video" cím után annyira vártam h hol jön már a link hogy "első próbálkozásainkat itt megnézhetitek", de sajna nemjött. :P

Mindenesetre tökjó volt a múltkor aképes összefoglaló sztem csinálhatnál gyakrabban ilyet, bár nyilván macerásabb (pláne h "lopod" a netet:P) csak a jövőre nézve építő kritika. (majdnem karikát írtam helyette)

A kultuszfilmet sajna nemvágom, de neked mindenképp pirospont jár Abdullahért:P

csóók

MorzsaCsilla 2009.01.14. 15:54:52

Óhhohó zita ez nagyon könnyű feladvány, de mint ilyen, természetesen én se árulom el: ))csak annyit mondanék, hogy:
"Jesszus, ez kék leves?" : ))))
nem tudom, nem hiszem, hogy jó esélyekkel indulok a szóvicc versenyben, pláne, ha olyanok hangzanak el pl, hogy "a magyarok mindenhol ott vannak. Én pl most a lakásunkban."- talán flóra írta ezt, ezen nagyon röhögtem.: ))

gala 2009.01.14. 17:21:44

orsi! én karikának olvastam, ha ez vigasztal... =D
amúgy ki az az egy ember akit érdekeltek a kövek?
ésés kérünk zitaröhögéses linket =)

Joe McGyver 2009.01.14. 18:10:49

ó Zita, ez valóban könnyekig meghatott, majd fizethetek a könyvtárban, ha lesírom a könyvet (mert lesír róla, h összekönnyeztem, sőt összekönyveztem, elnézést). képzelem, ahogy szerencsétlen Abdullah bemutatkozik, te meg "próbálsz nem röhögni". költői kérdés, sikerült?:D

amúgy elmondtam a tesómnak az "éjjel ér kezem" viccet, csak hogy felvidítsam (hát igen, a szándék a fontos). ezután sokáig csöndben volt, majd összeszedte magát, és csak ennyit mondott: ez ez év legszarabb vicce, majd hozzátette: asszem. nem kérdezte meg, kitől hallottam, pedig szívesen tettem volna még hozzá a jó hírnevedhez:D

sziborka 2009.01.14. 19:16:26

@Joe McGyver: hehe, hát. Ezt a jó szokásomat idekinn is igyekszem megőrzni, és Dorka ráhibázott múltkor, tényleg viccet meséltem a kép előtt:P Különben gyanútlan Peti odaültetett skypejához, hogy meséljek a barátainak néhány viccet, laza harmincat sikerült levágnom nekik, elismerem kicsit kegyetlen voltam.
Képzelhetitek azt a kétségbeesett hangot "Peti mikor jön vissza? Petiiii!!!"

színesflóra 2009.01.15. 00:07:52

Végre bejött a lopós netünk, így megragadtam az alkalmat egy kommentre,meg persze nem akarok tanulni a holnapi vizsgámra.
Természetesen nagyon üdvözlöm délalfölditársamat, főleg hogy kölcsönöz zitusnak netöt.(direkt ö-vel írtam:))
A filmbeli megfejtésre csilla segítségével jöttem rá, hogy bridget jones naplója, így beírtam a pirospontot!
Ja és mivel a leghosszabb kommentelő címre pályázok beillesztem egy gimis matektanárom viccét. Vigyázat a poén eléggé reálos!De ma csak ilyenre futotta:

Két matematikus elmegy a kocsmába, és közben arról beszélgetnek, hogy az átlagember mennyire tudja a matekot. Az egyik azt állítja, hogy semennyire, a másik pedig azt, hogy igenis, tudja. Hirtelen a második elmegy hátra a WC-k felé, és közben észrevétlenül magához inti a pincércsajt. Azt mondja neki:
- Kedveském, néhány perc múlva kérdezünk magától valamit, nem fogja érteni, de azt kell rá válaszolnia, hogy "xköbperhárom". Rendben?
A pincérnő bólint, a matematikus pedig visszamegy a barátjához. Újra felveszik a beszélgetés fonalát, és azt mondja a másiknak:
- Figyelj, egyszerűen el lehet dönteni ezt a vitát. Itt van ez a pincérnő, kérdezzünk tőle valamit. Ha tudja, nekem van igazam, ha nem, akkor neked.
Oké, odaintik a nőt, és megkérdezi tőle az, aki beszélt vele korábban:
- Kedveském, meg tudná mondani, hogy mennyi az "xnégyzet" integrálja?
- Természetesen, "xköbperhárom".
- Köszönöm, csak ennyi volt, nyugodtan mehet a dolgára.
A másik matematikus pedig fogja a fejét bánatában, mire a távozóban levő pincérnő visszaszól a válla felett:
- Plusz konstans.

Jóccakát mindenkinek!

T.Orsi 2009.01.15. 21:51:11

tyű Flóra ez keményebb, mint a bórkarbid :P :D :D
*félőmosoly* (ha drága Máténk meglátogatja a blogot majd szóljon, hogy mi a döntés keménység ügyben, mindenesetre KARCOOOOL :D)

Doorkey 2009.01.18. 01:10:36

@Zitus555: Kéééééérem a bálnahúsomat!!! :DDD
süti beállítások módosítása