Na sziasztok, újabb eseménydús napon vagyok túl:) A bejegyzés hossza egyébként nem olyan hosszú, mint aminek tűnik, csak sok a kép:P Úgyhogy Study, a háromnapi hideg élelem most nem kell majd:D

Először is tegnap megismerkedtünk Laurával, szintén kinn tanul, ezért miután koccintottunk egyet megérkezésünkre, protekciós módon megmutatta a TO nevű helyet, (ami igazából TU, csak az otthoni hangzásvilága megtévesztett), ahol az eddigi lakók által kiselejtezett értékes edénykészletet dézsmálhattuk meg az éjszaka közepén. Úgyhogy abszolút felszereltté tettük a konyhánkat Macival, már jöhettek, mert van sok pohár meg tányér meg lábas meg ilyenek. Többiek nem voltak elérhető közelségben, ezért éjszakai akciónkat nélkülük hajtottuk végre, de csak a felét mertünk bevallani nekik:P

Mindenesetre itt van a várva várt kép Haraldról, gondolom mindenki gondolta, hogy ez a pillanat is bekövetkezik, de nézzétek milyen jól tartja magát a kis dög (ja itt Laura belőtte a séróját).

Összeírtam néhány vicces megszólítást, amit  Peti a mai nap folyamán Haraldra használt (a gyűjtemény korántsem teljes): szemétláda, nyomorék, akasztott kutya, dög, rohadék, felhúzom/felakasztom/felragasztom a vállfára stb. Majd szép lassan kiegészítgetem a repertoárt.

 

Különben nem gondolja ám komolyan. Mindenesetre Harald megfélemlítéseképp ma az alábbi kenelt sikerült összeszkábálnia, miután Harald a "mindent megrág" kifejezés határait is kitágította azzal, hogy elkezdte enni a falat. Bár kicsit nagy FALAT volt neki (értiteeeeeeeeeeeeek:P).

Különben átNYÚLva más témákhoz (:PPP) ma volt az első óránk, sajnos kicsit elkéstünk, ami nem (csak) az én hibám volt, hanem megismerkedtünk a bergeni traffic jammel. (Ja most hallom, hogy otthon már szmogriadó van? Durva.) Végülis beértünk sikeresen, kemometria című tárgy, leginkább statisztika, de legalább kémiás példákkal. Na mindenesetre túlélhető volt, aztán az international officeban megkaptuk a jelszavainkat, csináltak nekünk diákot (érdekes módon ez itt 10 egész percet vesz igénybe). Ja, Encsi, mikor kicsit kalauzolt ott minket a nőci, jött még két lengyel aztán (párárárámm) egy spanyol srác. De bocsi, nem kérdeztem meg tőle, hogy hogy van Torres:)

Aztán vettünk bérletet, amihez a 4 igazolványkép mindössze 128 koronába került (ne is akarjátok átszámolni), de legalább megvan a bérlet, ami olyan mint a diák,  buszra felszállsz, beteszed a leolvasóba, az visszaköpi, vezető meg látja, hogy te felszálltál hátul és érvényesítetted. Akinek meg nincs jegye, az meg az első ajtónál száll fölés megveszi. Jaaaa nagyon vicces dolog a buszról: van néhány "normál" leszállásjelző is, de igazából az ablak mellett végigmegy egy vezeték, amin vannak effektíve kapaszkodók, de igazából nem azok, mert ha meghúzod, akkor jelzel, hogy le akarsz szállni. Vicces.

Aztán kicsit hazajöttünk lepakolni, magunkhoz vettünk némi hideg élelmet (najó, igazából meleg teát) meg egy Petit, és visszamentünk városnézni.

Ahol is nagyon sok szép kép született, úgyhogy most talán kicsit sok lesz a képek száma ma, pedig igyekeztem nagyon szelektálni, de nem ment.

Ezen például Maci és Tóni által közrefogva, a Grieg szoborral szemben állunk egy szép épület előtt, aminek nem tudjuk a nevét.

 

Gondolom már értitek,  hogy a következő kép miért tartozik szintén a kihagyhatatlanok közé. Egészen könnyű volt Macit rábeszélni a Charlie angyalai pózra, viszont Tóni nem adta az arcát az akcióhoz. És ez nem azt jelenti, hogy felhúzott egy ilyen patinás pantallót, ami a képen látható, hanem az egy szobor, aminek különben van teteje is. (Peti egy fotóművész).

Aztán elsétáltunk a belvárosba, ahol Lacival meg Bálinttal találkoztunk, és mentünk a híres Bryggenhez, ami a középkori kikötő tulajdonképpen korabeli házakkal. Nagyon szép.

Emellett muszáj leírnom a séta közben elhangzott tanulságot (kémiások előnyben): "A madarak két rétegben adszorbeálódnak a pogácsán".

 

 

 

Mindenesetre folytattuk utunkat, egészen a halpiacig, ahonnan ez az igen morcos bergeni hal mindenképp idekívánkozik. Legalábbis a feje. De nem is ő volt a legviccesebb, hanem egy még élő hal, ami lapos volt és volt két szeme. Na igen ám, de az a kettő mind egy oldalon volt. Ott nézegetem a halat, erre odaszól a norvég halárus: Vigyázz, mert eszik nagyon! Én így nézek, kérdeztem, hogy tud magyarul? Mondta, hogy félig magyar:) Szóval kicsit eldumáltunk. Adott mindenféle halat kóstolóba, aztán mentünk a következőhöz, ott is ettünk, nyomta a kezünkbe a rákot (egy jóétvágyat kíséretében, de kiderült, hogy ő igazából csak néhány szót beszél magyarul:P pedig azt hittük már, hogy "a magyart mindenhol megértik" ugyebár:P). De a legviccesebb, hogy ettünk BÁLNAHÚST. HÁHÁ. Nagyon vicces volt. Füstölt volt, és hát meglehetősen finom.

Aztán továbbmentünk a Bryggenhez. Szép házakról most nem mutatok képet, most Dorka és anyu javaslatára sok képet teszek föl magunkról:)

És ezzel elérkeztünk a következő játékhoz, aminek a témája, hogy ki kell találnotok, hogy mi történt 5 másodperccel a kép elkészülte előtt. Nem olyan nehéz ám:P

Na azért ilyen nagy, hogy jól lássátok a sokatmondó arcokat:P ja a játék nyertese füstölt bálnahúst kap. (Most az emberek 90%-a helyből feladta a játékot:D)

Ezután Orsi és Marcsi rénszarvaspatájának tetejével bratyiztam le, bár ahogy látjátok, a bratyizásnál azért több van köztünk:P

 

 

 

 

Éééés ezután még sétálgattunk és Flóra és Joe legnagyobb örömére találkoztunk az első trollokkal, íme:

Ahogy látjátok, nagyon örültek nekünk.:P

 

 

 

 

Igazából lassan el is fogynak a képeim meg egyébként is mennem kell, mert sajna az én netem nem szuperál egyelőre, de Macié működik, úgyhogy az övét lopom (mmint nem az övét a nadrágjából értiteeeeeeeeeeeek), hanem az ő netjét. És egyébként most vacsoráztunk, Maci főzött ma, szintén lazacot, de ő mandulás krumplival, fincsi volt, habár szerinte a lazacfőzőversenyt én nyertem:P De most megyünk át Lauráékhoz a többiekkel még kinnlévő magyarokat megismerni. Viszont búcsúzás előtt még egy kép kedvenc (csak azért írom ezt, mert van esély rá, hogy olvassa a blogot:D remélem épp otthon leszek, amikor ez megtörténik:P) lakótársamról.

No holnap is lopom majd a hálót, vagy remélem sikerül bejelentkezni, addig is lelkes kommentezést!!!

 

Szerző: sziborka  2009.01.12. 22:08 7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zitusfranorge.blog.hu/api/trackback/id/tr86873786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joe McGyver 2009.01.12. 23:17:09

csáoo Szibó:D smaccantom Haraldot a szemétládát, üzenem neki, h már én is a tapétát rágom. és végre trollok, hát el se hiszem, és milyen pezsgő jókedvük van a rohadékoknak! Flóra, te is trollmániás vagy? szép hobbi:D Zita, miért nem mondtad a halas csávónak, h "sssslh, kéürek kenyeret"? akkor mondjuk biztos visszarántotta (nem az a rántotta, haha) volna a kezét a bálnahússal:D

vb88 2009.01.13. 01:17:40

csak azért mert megígértem...de sajna ma nincs semmi, ami a "tabuk nélkük" kategóriába sorolandó...

Doorkey 2009.01.13. 01:18:48

Zita, ha így árasztod a szóvicceket, kiütsz mindenkit e nyeregből...
Ööö nem tudom, mit csináltál a képen, talán mondtál egy szóviccet előtte?...nagyon szeretném megkóstólni a bálnahúst, egy kis sssssshl kenyérrel.
És tök jó, h ennyi fotót raktál föl.

T.Orsi 2009.01.13. 18:45:56

Na Zitus szóvicc fronton úgy áll a helyzet, hogy:

1. Bori néni pulóvert köt, 45,3 km/h sebességgel. A rendelkezésre álló fonál hossza 68,5 km.
a) Mennyire kell Bori néninek felpörgetnie a sebességet, hogy befejezze a pulóvert, mielőtt még elfogyna a fonál?
b) Hogyan változik a sebesség, ha néha Pista bácsi is beleköt?
c) Mekkora az a legnagyobb sebesség, amely felett Bori néni elveszíti a fonalat?


plusz gyöngyszem by István:
Hogy hívják a vegyész kutyájának házát? Alkoh-ól.


És további néhány problémafeladat unalom ellen:

Ha IV. Béla 17 év alatt 139 rendeletet hozott, akkor hányadik Béla hozott 5 év alatt 58 rendeletet?

Mari néni kakasa 8:25-kor kukorékol, 5dB hangerővel. Mennyi idő alatt ér A faluból B faluba (3km) a hang, ha közben a szomszéd 3Nm-es rúgással küldi meg?

Hány %-os alkohol az a folyadék, amelyet Lajos, a postás elfogyasztva 22,08 méter után esik össze. Lajos sűrűsége 1,0968 g/köbcenti.


A helyes megfejtők között három kiló sós-pörkölt-hámozott madárfüttyöt sorsolunk ki. Sok szerencsét!

vb88 2009.01.13. 20:41:57

ma megelőzöm Zitát, de csak azért mert 2 jó hírem van:

1.Máté, az új címed Fantoft F-733, velem egy apartmanban és Zitával egy folyosón leszel.
2.Közép- és Észak európa legszebb férfi felsőteste van születőben:P (najó csak vicc)

színesflóra 2009.01.13. 21:45:21

Hálihóóó!

Visszatért LAPTOPolom-ba az élet, így első dolgom volt blogozni, és szerintem könnyen kialakulhat a függőség. (lsd T.Orsi nevű kedves komentelő, rekord mennyiségben írt már:))
A bálnahúsra én is kiváncsi lennék, de azért természetvédő énem aszondja nem szép dolog. Szabadítsátok ki Willyt!!! (Zita szájából...)
Nagyon örülök, hogy ennyi magyar bújkál Bergenben, mi tényleg mindenütt ottvagyunk. Most például én a lakásunkban vagyok.:)Bocsi kicsit lefáraszott az elmúlt két nap, de dicsekedhetek, hogy végül 4est kaptam műszianalból és kollóbol is összejött egy 3mas egynapi tanulással.(nem is tudom kitől tanultam az egynaptanulós módszert:))
Köszönöm a trollokat. Joe én kimondottan az izlandi trollokra specializálódtam, bár kísérteties a hasonlóság a norvégokkal.
A kedvenc lakótársad üdvözöljük, de a kép báját megrontja egy piciny dolog, amit lelkes baráti köröd oly búzgón ellenez, szóval csak annyi hogy remélem kifogyóban a cigikészleted:P
Na bocsi, h ilyen hosszan írtam, próbálom észben tartani, hogy nem én vagyok a bejegyző.
Pusz!

u.i.: látom a képeken hogy tök világos van, hány óráig egy nap?

Anyu66 2009.01.14. 08:50:04

Helló mindenkinek,
Tényleg igazuk volt azoknak, akik azt állították, hogy az idő múlásával rövidebbek lesznek a blog-bejegyzések, de azt nem gondoltam, hogy egyáltalán nem is lesz már bejegyzés a negyedik napon. Örülök, hogy Máténak sikerült szerezni szobát azon a folyosón, ahol a Macival vagytok. Kérem szépen a címet, ahova küldhetjük a csomagot. (Mármint, ha találok valami olcsóbb szállítót, mert TNT kb. 50e Ft-ért visz ki 5 nap alatt egy csomagot). Sikerült már a netet megcsináltatni magadnak? A megfejtés a képes összefoglalódhoz, mármint hogy mit csináltatok az előző percben: valami folyékony állagú anyagot vettetek magatokhoz - szerintem. Csatlakozom Flórához, én sem támogatom azt a dolgot, ami látható a kezedben a képen, de ennek már itthon is hangot adtam. Na de puszi, örülök, hogy jól vagytok.
süti beállítások módosítása